Over een periode van anderhalf jaar heeft het Kompasteam onderzoek gedaan naar gebruik en kwaliteit van Stuurinformatie binnen het Nederlandse bedrijfsleven. Meer dan 100 Nederlandse bedrijven en organisaties hebben meegedaan. De resultaten van het onderzoek zijn confronterend; het blijkt dat we met zijn allen nauwelijks sturen op de belangrijkste drivers voor succes. In het whitepaper presenteren we de uitkomsten van het onderzoek.

De whitepaper presenteert de uitkomsten naar onderzoek koppeling Beleid en Uitvoering

Om succesvol te zijn heeft het management van een organisatie informatie nodig om afgewogen beslissingen te kunnen nemen die helpen om op koers te blijven. Als het informatie betreft die relevant is voor de besturing van de organisatie, dan noemen we het stuurinformatie. Stuurinformatie is gekoppeld aan waar de organisatie voor staat en naar toe wilt.

De resultaten laten zien dat veel organisaties worstelen met de koppeling tussen beleid en uitvoering. We presenteren in dit whitepaper gedetailleerd de uitkomsten van het onderzoek, en we introduceren een nieuw begrip: de BNU® (Beleid-Naar-Uitvoering indicator). Hiermee wordt duidelijk in welke mate het beleid van de organisatie met betrekking tot het opzetten van systemen voor goede stuurinformatie wordt omgezet in de uitvoering ervan.

Vul hier uw gegevens in om het Whitepaper te ontvangen

    NB: velden met een * zijn verplicht

    Gratis e-Book

    Het Kompasteam heeft een geweldig en nuttig e-Book geschreven, bomvol met tips.
    Download nu dit gratis e-Book: 30 tips voor het sturen op Essentie

    Gratis e-Book