Persbericht: het boek “Navigeren met KPI-dashboards” is nu te koop

Hoe een stuurloze organisatie te voorkomen

Met de lancering van hun boek Navigeren met KPI-dashboards overbruggen Jako van Slooten en Eldert de Jager de brug tussen het hoger onderwijs en de praktijk van veel ondernemers. Beide auteurs delen hun jarenlange ervaring hoe je via een gestructureerde aanpak een overzichtelijk en relevant KPI-dashboard opstelt.

Navigeren met KPI-dashboards is vooral een praktisch boek. Het boek behandelt een bruikbare methode om te komen tot relevante en breed gedragen stuurinformatie voor alle lagen binnen de organisatie. De kunst is om te sturen met zo min mogelijk, maar wel met de juiste parameters. Daarbij geldt “Less is more”.

Inmiddels is het boek enthousiast ontvangen door het hbo-onderwijs. Het boek gaat over het sturen van organisaties op de essentie. Dat voorkomt dat een organisatie stuurloos wordt of op zich richt op de verkeerde indicatoren, met alle negatieve gevolgen van dien. Daarmee is het ook uitermate geschikt voor ondernemers. Tijdens de lancering in Hotel New York te Rotterdam gaven de schrijvers hun visie op het sturen van organisaties.

Van Slooten: “Het boek verbindt ambitie en plannen met de dagelijkse weerbarstige praktijk van sturen. De kernvraag is steeds: ‘Zie je in één oogopslag waarop actie nodig is?’. Dat is lang niet altijd duidelijk en met dit boek kun je dat voor elkaar krijgen.”

Navigeren met KPI-dashboards reikt je verder handige tips aan voor het analyseren van data met kritieke prestatie-indicatoren.

__________________________________________________
Gegevens boek:
L. de Jager en J. van Slooten (2018), Navigeren met KPI-Dashboards, Oud-Beijerland / Ridderkerk, Noordhoff Uitgevers (ISBN978-90-01-87541-1)

Koop het boek "Het Kompas"

De Kompasmehode is door Eldert de Jager duidelijk beschreven in zijn boek "Het Kompas".
Hierin worden de 10 stappen van de Kompasmethode helder en praktisch uiteengezet.
Het Kompas is nu online te koop

Koop dit boek

Aanpak Kompasteam

Kompasteam steekt de handen uit de mouwen als een grootboek anders moet worden ingericht of een logistiek proces om te komen tot betere sturing

Aan de slag gaan met KPI's en dashboards betekent vooral de basis op orde brengen. Kompasteam kijkt daar eerst naar.

De klanten begrijpen dat verandering tijd kost. Kompasteam snapt dat haast averechts kan werken.

Klanten stellen de praktische en toegankelijke wijze van handelen op prijs.

Contact

Heeft u vragen/opmerkingen of wilt u een afspraak maken? Vul het contactformulier in en wij nemen z.s.m. contact met u op.    Ik heb interesse in een demo of meer informatie over:    NB: velden met een * zijn verplicht