Om uw organisatie te helpen hebben we een aantal gerichte oplossingen ontwikkeld. Sturen op Essentie betekent meer dan alleen een KPI-dashboard bouwen of een afdeling anders inrichten. Elke organisatie is anders en daarom maken we onze oplossingen altijd op maat voor uw situatie.

Navigatiescan

Met de Navigatiescan weet u waar u nu staat. Het is de analyse van het bedrijf in de breedste zin van het woord. De Navigatiescan is de basis voor een gerichte aanpak om te komen tot de juiste KPI’s op het dashboard.

We kijken naar zaken als strategie, structuur, systemen, managementstijl, cultuur en personeel en product–marktpositionering. We voeren een SWOT-analyse uit. Dit alles geeft een goed beeld van de potentie van verandering en verbetering.

In drie dagen heeft u een beeld waar de verbetering nodig is en wat de kansen zijn.

Lees meer

Bedrijfskompas

Met het Bedrijfskompas ziet u de weg naar verbetering als een reis. De implementatie van de Methode Het Kompas ® doen we door middel van ons speciale software platform. Hierin reizen we door elke afzonderlijke stap en sluiten die altijd af met een deliverable. Op deze manier levert elke gebruiker zijn of haar bijdrage op transparante en constructieve manier.

Iedereen draagt bij aan het succes van de organisatie. Dit vergroot de betrokkenheid en motivatie, terwijl we in staat zijn om effectief de voortgang en richting van de reis te beheren.

In een aantal sessies gedurende een traject van drie tot vier maanden doorlopen we alle stappen en komen tot een resultaat dat gedragen wordt door management en medewerkers.

Lees meer

Speedbooks

Het Kompasteam is partner van Speedbooks. Met de software van Speedbooks kunt u allerlei rapportages produceren, ook rechtstreeks gebaseerd op de data van uw administratieve- of ERP-pakket. Speedbooks kan ook worden gebruikt voor de datastroom naar uw KPI-dashboard zodat uw informatie razendsnel ververst wordt.

Met een consult erbij heeft u Speedbooks in een paar dagen ingericht op uw bedrijfsadministratie.

Lees meer

Waardecreatie

U wilt als ondernemer vast wel weten wat de huidige marktwaarde van uw organisatie is en wat die waarde in de toekomst zou kunnen zijn.
De waarde van een bedrijf gaat verder dan de verkoopprijs bepalen. Met behulp van onze Toekomstige Waardebepalingsmethode kunnen we de huidige waarde bepalen, maar ook zien welke veranderingen en verbeteringen het meest effectief zijn voor toekomstige waardeverbetering.

In drie dagen heeft u een indicatie van de ondernemingswaarde beschikbaar.

Lees meer

Kompasteam Academy

De Methode Het Kompas ® beslaat een flink aantal onderwerpen. dat loopt van Missie, tot Dashboard tot maandafsluiting.
En in uw reis naar verbetering komen allerlei onderwerpen voorbij, zoals doelen stellen, risico’s en KPI’s bepalen.
Daarvoor hebben we de Kompasteam Academy opgezet. Tijdens de gratis online sessies behandelen we telkens één onderwerp en gaan daar dieper op in.

Lees meer

Consultancy

Het Kompasteam is een netwerk van ervaren consultants. Voor al uw uitdagingen hebben we de juiste expert voor analyse en advies op maat.
Bijvoorbeeld om u te helpen bij het verbeteren van bedrijfsprocessen en managementinformatie, of het periodiek monitoren om uw organisatie op koers te houden.
Onze ervaren consultants kunnen u helpen met analyses, advies, verandering en projectmanagement.

Lees meer

Gratis e-Book

Het Kompasteam heeft een geweldig en nuttig e-Book geschreven, bomvol met tips.
Download nu dit gratis e-Book: 30 tips voor het sturen op Essentie

Gratis e-Book