Uw organisatie terug brengen op koers vraagt een veelvoud aan oplossingen. Het is meer dan een nieuw KPI-dashboard introduceren of even een afdelingen anders inrichten. Daarom bieden we verschillende oplossingen aan die we op maat maken voor uw bedrijfssituatie. Van Beleid tot Uitvoering.

Hulp bij aanvragen en communicatie bij instanties

Op koers blijven betekent alle middelen inzetten die beschikbaar zijn. Tijdens de coronacrisis bleek dat het voor veel bedrijven een grote uitdaging is om op koers te blijven.

Het coronavirus leidde tot grote druk op de zorginstellingen en tot (tijdelijke) sluitingen van bedrijven. We zien de enorme nadelige effecten op de resultaten in sectoren als toerisme, horeca en sportscholen.

Het Kompasteam staat daarbij klaar met raad en daad. Het aanvragen van steun vraagt immers om enige onderbouwing. De communicatie met de diverse instanties kan tijdrovend en/of complex zijn.

Lees meer
Corona_virus (m)

Navigatiescan

Met de Navigatiescan weet u waar u nu staat. Het is de analyse van het bedrijf in de breedste zin van het woord. De Navigatiescan is de basis voor een gerichte aanpak om te komen tot de juiste KPI’s op het dashboard.

We kijken naar zaken als strategie, structuur, systemen, managementstijl, cultuur en personeel en product–marktpositionering. We voeren een SWOT-analyse uit. Dit geeft een goed beeld van de potentie van verandering en verbetering.

In drie dagen heeft u een beeld waar de verbetering nodig is en wat de kansen zijn.

Lees meer

De Methode Het Kompas ®

De Methode Het Kompas ® biedt een gestructureerde aanpak om te komen tot een overzichtelijk KPI-dashboard. De methode kent 10 stappen die in samenhang leiden tot echte grip op het bedrijfsresultaat.

Het is een praktische en toegankelijke benadering. Uw ambities, doelen en prestaties worden op elkaar afgestemd en afwijkingen leiden tot concrete verbeteracties. In drie tot vier maanden doorlopen we de stappen door en richten een bedrijfskompas in.

Lees meer

Sturen met het Bedrijfskompas

Het Bedrijfskompas ziet de de weg naar verbetering als een reis. De implementatie van de Methode Het Kompas ® gebeurt met behulp van een reeks stappen en toepassen tools. Deze helpen de verschillende gebruikers hun bijdragen op een zeer transparante en nuttige manier te leveren.

Zo draagt ​​iedereen bij aan het succes van de organisatie. Dit helpt gebruikersbetrokkenheid en motivatie te creëren, terwijl we in staat zijn om de algehele richting van de reis te beheren.

In drie tot vier maanden doorlopen we de stappen door en richten een bedrijfskompas in dat gedragen is door zowel management als de medewerkers.

Lees meer

Inzicht met het KPI-Dashboard

Het KPI dashboard is onmisbaar om de voortgang van een organisatie te beheersen. Dat begint met het bepalen van de juiste KPI’s en het verkrijgen van goede informatie. KPI’s (Kritieke Prestatie-Indicatoren) helpen u te focussen op de belangrijkste informatie.

Het probleem is vaak dat we niet te weinig informatie hebben, we hebben meestal veel te veel informatie. En vaak hebben we veel KPI’s, maar die sluiten niet aan bij de strategie. Voortbouwend op het Bedrijfskompas stellen we een dashboard met KPI’s samen en vullen dat in met behulp van de gegevens van de organisatie.

Afhankelijk van budget, wensen en bestaande ervaring stellen de BI-tool vast voor het dashboard.

Lees meer

Speedbooks

Het Kompasteam is partner van Speedbooks. Met de software van Speedbooks kunt u allerlei rapportages produceren, ook rechtstreeks gebaseerd op de data van uw administratieve- of ERP-pakket. Speedbooks kan ook worden gebruikt voor de datastroom naar uw KPI-dashboard zodat uw informatie razendsnel ververst wordt.

Met een consult erbij heeft u Speedbooks in een paar dagen ingericht op uw bedrijfsadministratie.

Lees meer

Sturen op waarde

Het is interessant voor de ondernemer om te weten wat de huidige marktwaarde van de organisatie is en wat die waarde in de toekomst zou kunnen zijn. Hier kan dan doorlopend op worden gestuurd en maakt zichtbaar met welke acties de waarde kan worden verhoogd.

De waarde van het bedrijf is meer dan de verkoopprijs bepalen. Met behulp van onze Toekomstige Waardebepalingsmethode kunnen we de huidige waarde bepalen en zien welke veranderingen en verbeteringen het meest effectief zijn voor de waardeverbetering.

In drie dagen heeft u een indicatie van de ondernemingswaarde beschikbaar.

Lees meer

Consultancy

Kompasteam biedt analyse en advies op maat aan  voor alle andere uitdagingen met betrekking tot verbeteringen in bedrijfsprocessen en managementinformatie
Bijvoorbeeld voor het periodiek mentoren om uw organisatie op koers te houden.
Onze ervaren consultants kunnen u helpen met analyses, advies, verandering en projectmanagement.

Lees meer

Workshops

De Methode Het Kompas ® beslaat een flink aantal onderwerpen. dat loopt van Missie, tot Dashboard tot maandafsluiting.

Voor een aantal van deze onderwerpen hebben we praktische en leerzame workshops opgezet. Hierin gaan we doelgericht en stap voor stap en hands-on door de stof om ervoor te zorgen dat u naast theoretische kennis ook praktische ervaring opdoet.

Lees meer

Doe de Zelftest Stuurinformatie

Wilt u weten hoe het in uw organisatie gesteld is met de beschikbaarheid en kwaliteit van uw stuurinformatie?
Doe dan de Zelftest stuurinformatie en ontvang het rapport met uw uitkomsten afgezet tegen de benchmark.

Doe de Zelftest