U wilt een verbinding tussen uw strategische plannen en de dagelijkse uitvoering?
Dat is precies het doel van de Methode Het Kompas ®.
In 10 heldere stappen werken we toe naar een KPI-dashboard waarmee u stuurt op essentie.

De weg naar verbetering is als een interessante en spannende reis. Daar heeft u een Bedrijfskompas bij nodig. U werkt toe naar uw doel maar weet op voorhand nog niet weet wat u allemaal tegen gaat komen. Maar u weet wel wat uw einddoel is, en dat u een navigatiemiddel nodig heeft om het doel te bereiken.

Met behulp van ons slimme platform het Bedrijfskompas passen we telkens een onderdeel toe van de Methode Het Kompas®. In een aantal heldere stappen gaat u met uw organisatie mee op reis. In elke stap leggen we vast wat alle bijdragen, discussiepunten en uitkomsten zijn. Op die manier helpt het Bedrijfskompas u en uw medewerkers om alle relevante informatie te verzamelen, beoordelen en benutten. Met dit systeem houden we grip op het proces en de resultaten.

Uiteindelijk is ieder Bedrijfskompas uniek. Ieder bedrijf heeft een eigen missie, visie, kritieke succesfactoren en KPI’s, maar de stappen om daar te komen zijn voor ieder bedrijf hetzelfde.

 

De reis naar verbetering met het Bedrijfskompas

In een aantal werksessies, onder begeleiding van een ervaren Navigatieconsultant, helpen we alle gebruikers om gemakkelijk en transparant hun bijdragen te leveren aan het proces. Zo draagt ​​iedereen bij aan het succes van de reis naar verbetering. Gebruikersbetrokkenheid en motivatie groeien terwijl we steeds beter in staat worden om in de gewenste richting te sturen.

Afgestemd op uw organisatie en uw behoeften stippelen we een traject uit met een aantal workshop sessies. Voor elke sessie wordt informatie verstrekt en tijdens de sessies wordt gediscussieerd en gebrainstormd door de deelnemers om te komen tot het resultaat voor de betreffende stap in het proces. Elke stap wordt afgesloten met een “deliverable”, een tastbaar resultaat van het harde werken. Daarna gaan we met zijn allen verder naar de volgende stap.

Stap voor stap op weg naar sturen op essentie

Het resultaat is een mooi overzicht van alle doorlopen stappen van de Kompasmethode, beginnend bij missie en visie van de organisatie. Met daarbovenop een perfect beeld van de zaken die van belang zijn voor het succes van de organisatie; de Kritieke Succes Factoren (KSF’s) en de daarbij passende doelen en Kritieke Prestatie-Indicatoren (KPI’s). De feedbacklus voor de introductie van voortdurende verbeteringen is de sluitsteen en de kers op de taart.

Lees hier meer over de Methode Het Kompas®

Gratis e-Book

Het Kompasteam heeft een geweldig en nuttig e-Book geschreven, bomvol met tips.
Download nu dit gratis e-Book: 30 tips voor het sturen op Essentie

Gratis e-Book